Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga killar vill starta cykelklubb

Ett 20-tal unga killar i Sollefteå samlas på fritiden i Västra skogen för att göra våghalsiga hopp med sina cyklar. Nu vill man bygga ytterligare en hoppramp som är högre än den nuvarande.

För några år sedan användes den aktuella delen av Västra skogen av motorcrossåkande ungdomar. De hopp som anlagts började sedan användas av cykelåkande killar. Ett par enklare ramper byggdes för hoppning med bmx- och mtbcyklar. En av ramperna har sedan plockats bort för att den var i så dåligt skick. Nu planeras alltså byggandet av en ny ramp.

I början av veckan stegade därför Felix Folkesson, Benny Molin och Fredrik Sjödin in i Sollefteå kommunhus.

– Först frågade vi om vi fick vara kvar i skogen. Det fick vi. Och sedan frågade vi om vi inte kunde få bidrag till en hoppramp, berättar Felix Folkesson.

En tjänsteman ställde sig positiv och en ansökan om bidrag gjordes omgående. Nu kan man bara avvakta och hoppas att bidraget, maximalt 5 000 kronor, betalas ut så snart som möjligt. Planen är också att starta en cykelklubb, men något lämpligt namn har man ännu inte.

– Sollefteå Byggnadsrenovering har också lovat att hjälpa till med bygget av rampen, säger Benny Molin.

Om deras ansökan om bidrag beviljas räknar killarna med att rampen och tillhörande backe ska stå klar att användas i sommar.

I dag är det uteslutande killar i åldrarna 8 till 17 år som använder banan. Varför är det då inga tjejer som hoppar?

– Ibland brukar tjejer komma och titta men det vore roligt om tjejerna även började hoppa. Vi skulle kunna bygga små hopp där tjejerna kan börja, föreslår Fredrik Sjödin.