Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Unga fyllerister på stadsfesten

Ett 20-tal omhändertagna för fylleri och flera anmälningar om misshandel. Polisen hade fullt upp under Kramfors stadsfest men är ändå nöjda med tanke på arrangemangets storlek.

- Totalt sett är vi nöjda. Vi hade inga allvarligare brott och att det blir en del fylla och anmälningar får man räkna med, säger polisinspektör Jan Wiklund vid Kramforspolisen.

Sammanlagt omhändertogs 20 personer för fylleri fördelat jämnt under de båda stadsfestdagarna/nätterna. Hälften av de omhändertagna var ungdomar födda på 1990-talet varav den yngsta 1993.

- De flesta av ungdomarna skjutsades hem, överlämnades till föräldrarna eller hämtades av föräldrarna.

Som mest var ett tiotal polismän i tjänst varav några hade lånats in från Sundsvall. En av fylleristerna, en man i 25-årsåldern, anmäldes dessutom för våld mot tjänsteman i samband med omhändertagandet. Några misshandelsanmälningar gjordes men det handlade inte om något allvarligt våld.

- En anmälan gjordes av en tjej i 20-årsåldern som hade snubblat på restaurang Gladan och spillt öl över an jämngammal tjej som då slog till henne, berättar Jan Wiklund.


/Allehanda.se