Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung man vårdas för stickskador i bröstet – två personer gripna efter knivbråk i Härnösand

 
Oroligheterna i centrala Härnösand
Visa alla artiklar

Ett 20-tal personer ska ha startat någon form av bråk vid kommunens kök. Polisen tror att det rör sig om två gäng som drabbat samman, detta kan även ha hänt tidigare. Flertal personer har hämtats in till förhör.

TV: Vår reporter var på plats – se sändningen nedan:

Larmet om knivbråket inkom till polisen vid klockan 16.30 på måndagseftermiddagen. Därefter skickades tre polispatruller till kommunens kök vid Närvård Härnösand.

Vid klockan 19.30 under måndagskvällen kan polisen berätta att en person har gripits efter knivbråket. Senare under kvällen vid 21.00-tiden har polisen gripit ytterligare en person. Det rör sig i nuläget om två personer som är gripna, misstänkta för grov misshandel.

– Vi jobbar vidare och letar efter fler gärningsmän, jag har inga detaljer om exakt var personerna gripits, säger Kristina Lantto, kommunikatör vid RLC region Nord.

Ingen person har anhållits ännu men polisen kommer att kontakta en åklagare efter förhör.

Polisen tror i nuläget att det rör sig om två gäng som drabbat samman, och detta kan även ha hänt tidigare.

– Det här är vad vi tror det rör sig om i nuläget, men det är mycket som är oklart, säger Kristina Lantto.

Vidare berättar Kristina Lantto att hon inte har några uppgifter om exakt hur många personer som har hämtats in till förhör.

Fyra personer har noterats med skärskador av okänd grad, och en person med okända skador. Totalt rör det sig om fem personer som är förda till sjukhus. Tre polispatruller befinner sig på platsen och arbetar intensivt med att höra både vittnen och målsägande, samt att söka efter misstänkta.

En man i 20-årsåldern vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus, han hade blivit stucken i bröstet. Det ska röra sig om skador av måttlig svårighetsgrad. En annan man klarade sig med lindrigare skador, han är i 50-årsåldern och kunde efter ett sjukvårdsbesök åka hem.

SVT Nyheter berättar att fem personer hölls kvar av polisen på platsen. En annan person ska stått i ett buskage och blött från handen.

Polisen arbetar just nu med utredningsåtgärder som spårsäkring, husrannsakan och vittnesförhör. Ärendet är i nuläget rubricerat som grov misshandel.

Polisen har hundpatruller på plats, har ni lyckats säkra någon teknisk bevisning?

– Vi kommenterar inte det i nuläget, men vi jobbar för att säkra tekniska spår, säger Kristina Lantto.

FLER NYHETER:

Ras vid Domsjöfabriken

► För Plus-kunder: Nordeas Sollefteåkontor stänger kundtjänsten – banken blir rådgivningskontor

Körde över i fel körfält – man åtalas för frontalkrock i Yttersel

För Plus-kunder: Landstinget jagar försvunna kalsonger och rullstolar:"Vi har hittat en del på Blocket"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.