Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung familj hemlös efter brand – förbipasserande bilist upptäckte rök från taket

En ung familj i Köpmanholmen blev hemlös på tisdagsmorgonen.
– En förbipasserande bilist upptäckte rök från taket på huset. Det var förmodligen det som räddade huset, berättar räddningsledaren Ulrik Lindström.

Det var strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen som larmet kom in till Brand och Säkerhet i Örnsköldsvik. Anledningen var rökutveckling från en fastighet på Massavägen i Köpmanholmen.

Deltidsbrandkåren från Bjästa var snabbt på plats och kunde börja bekämpa elden, som enligt räddningsledaren sannolikt hade startat i tvåvåningshusets kök.

Med hjälp av ytterligare brandbilar och personal från Örnsköldsvik kunde elden bekämpas med rökdykare – och efter ungefär en timme såg manskapet ut att ha branden under kontroll.

På fastighetens övre våning handlade det om att rökdykarna fick använda motorsåg för att komma åt brandhärden, som hade fått ordentligt fäste i väggarna.

– Nu har vii branden under kontroll, men kommer att vara kvar i några timmar till, säger Ulrik Lindström ett par timmar efter att branden hade upptäckts.

– Men huset kommer nog knappast att vara beboligt på ett bra tag. Nu blir det försäkringsbolaget som måste kopplas in, säger han sedan.

Läs även: Larm om skogsbrand i Själevadstrakten

Läs även: Ny släckanordning bidrog till snabbt släckningsarbete

Läs även: Fasad i Domsjö började brinna