Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underskattad råvara till efterrätten

Annons

Som vanligt är det en del hemlighetsmakerier kring vilken mat Nobelpristagarna och gästerna på banketten kommer att bjudas på.

Men årets kock 2002, Andreas Hedlund, är i alla fall den som ansvarar för maten.

Det är en stor ära, så klart, samtidigt som det är lite nervöst. Inget får gå fel, säger Andreas Hedlund till TT.

Till sin hjälp har han konditorn Conrad Tyrsén som står för efterrätten.

Vi kommer att använda en av de mest underskattade råvarorna av dem alla, men som är otroligt god. Det ska bli spännande.

För andra gången har Cirkus Cirkör fått det hedersamma uppdraget att underhålla de 1 300 gästerna under Nobelbanketten.

Roligare än så här kan det knappast bli. Blå hallen är ju en fantastisk lokal, samtidigt som den är rätt krävande. Vår tanke är att visa upp den bredd som vi har, med allt från cirkusgymnasium till ung- och seniorcirkus. Så gästerna kommer att få se allt från 8- till 80-åringar uppträda, säger cirkusens verksamhetsledare Cajsa Lindegren.

Mer läsning

Annons