Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Underbarn i Säbrå kyrka

Är en 17- åring fortfarande ett barn? I så fall får vi räkna 17-årige nyblivne riksspelmannen Isak Eriksson från Älandsbro som ett sådant.

Riksspelmän brukar normalt vara något äldre herrar eller damer som är bra på att spela till exempel fiol. Isak är bra på det sistnämnda , men förmodligen en av de yngsta riksspelmännen genom tiderna.

Vid de så kallade zornmärkes-uppspelningarna i Delsbo för några dagar sedan visade Isak prov på en sådan talang att han i hård konkurrens belönades med silvermärke. Det innebär att han numera även har rätt att kalla sig riksspelman. Inte illa av en 17-åring från Älandsbro.

Häromkvällen fick en publik på maximerade 50 personer lyssna på Isaks spelkonst i Säbrå kyrka. Många vackra toner, lockade Isak fram ur sitt instrument och publikens välförtjänta applåder var både många och långa.

Gränsen på högst 50 personer i en och samma lokal beror som alla vet på grund av coronasmittan. Biljetterna tog snart slut och de som inte försett sig i tid fick vackert vända hem igen med oförrättat ärende. Lokalen är fullsatt, var det tråkiga beskedet på en skylt vid ingången.

Det blir dock säkert många fler tillfällen att lyssna på Isaks fantastiska musikaliska förmåga.

Uno Gradin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel