Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullström taggad inför debuten

Annons

Han får göra sin landslagsdebut mellan två riktiga lirare.

David Ullström, 24, tar plats i en kedja med Dick Axelsson och Linus Klasen i Tre Kronors match mot Ryssland i kväll.

Vi kommer nog att ha kul där ute, säger han.

Tre Kronor inleder OS-säsongen med Czech hockey games, där den första matchen mot Ryssland spelas i S:t Petersburg i kväll, och matcherna mot Tjeckien och Finland i Pardubice i helgen.

Ryssland vilar sina etablerade spelare, däribland stjärnor som hemvändande Ilja Kovaltjuk och profilen Alexander Radulov. Båda lagen har sex spelare med från senaste VM då Tre Kronor tog guld och Ryssland floppade och åkte ut i kvartsfinal.

Den förre HV-centern David Ullström har flyttat till KHL och Lokomotiv Jaroslavl efter tre säsonger i New York Islanders organisation.

Totalt blev det 49 NHL-matcher, men mestadels spel i farmarlaget Bridgeport. Beslutet att flytta till Europa tog han då Islanders inte ville erbjuda honom ett envägskontrakt.

Jag ville ha en fast punkt i NHL och det fick jag inte. Jaroslavl hade varit intresserade en längre tid och ville satsa på mig så det kändes väldigt bra. KHL är världens näst bästa liga och jag tror det är bästa platsen för mig att utvecklas, säger Ullström som skrev tvåårskontrakt med Jaroslavl där han fått landslagskaptenen Staffan Kronwall som lagkamrat.

Nu ser han fram emot landslagsdebuten:

Det är två riktigt bra spelare som jag spelar tillsammans med. Jag får hålla klubban i isen och driva på kassen. Det ska bli spännande, en stor ära att få spela för Sverige, säger han.

Tre Kronors andre debutant, Skellefteås Viktor Arvidsson, får börja som 13:e forward, men kommer förmodligen att få speltid.

Jonas Andersson är knäskadad och missar matchen.

Mer läsning

Annons