Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullmark stängde igen

/

Modo Hockey är ny trea i serien efter att ha krossat Linköping på bortais.

- Vi har det där flytet just nu, säger Linus Ullmark som stängde igen butiken helt i vinsten med 5-0.

Annons

Linköping var seriens bästa hemmalag och hade endast en strafförlust i Cloetta Center hittills den här säsongen.
Det struntade Modo Hockey blankt i. Man fullständigt körde över östgötarna i fredagens match och vann komfortabelt med hela 5-0 - lagets åttonde (!) raka seger.
Ledningen var 3-0 till slutet av matchen då Linköping chansade i powerplay och plockade ut målvakten.

Det tackade bortalaget för genom att göra två mål i öppen kasse. Först gjorde Samuel Påhlsson sitt andra mål i matchen. Därefter fastställde Simon Önerud, som var tillbaka efter skada, slutresultatet.
- En jättebra bortamatch. Vi kan spela på ledning hela matchen och det känns som vi har bra kontroll. Skönt, eftersom det här är en av de tuffare bortamatcherna, säger tränaren Anders Forsberg.
Längst bak höll Linus Ullmark säsongens andra nolla och räddade totalt 25 skott.
Själv vill han helst hylla laget.
- Det är verkligen en för alla, alla för en. Vi vet att det vi gör, det funkar. Det är ingen som försöker ändra på någonting, utan vi går in i varenda byte och kör utav bara, ja lägg till vad du vill, säger 20-åringen som befäste sin position som SHL:s bästa målvakt just nu.

Räddningsprocenten efter matchen mot Linköping är nu uppe på 94,64 procent. Själv menar han att konkurrensen med Anton Forsberg är det som sporrar honom allra mest.
- Han är en fantastisk målvakt och så fruktansvärt bra tränad. Det gäller helt enkelt att hänga på tåget, annars kör han förbi dig och lämnar dig på station, menar Linus Ullmark.

Johan Weichselbraun

Annons