Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullmark hyllades efter ännu en vinst

/
  • Linus Ullmark är i fantastisk form och levererade än en gång vackert målvaktsspel när Modo tog två poäng borta mot Frölunda på tisdagen.
  • I första perioden var Modo under isen, men undan för undan gjorde Samuel Påhlsson och lagkamraterna det svårare för Frölunda.

Helt utspelade i två perioder.
Men Modo Hockey ryckte upp sig och slog till sist Frölunda borta med 2–1.
– Vi har seriens bästa målvakt och han ger oss chansen att vinna varje match, säger Jeff Tambellini som blev hjälte i straffläggningen.

Annons

Modos straffjoker Jeff Tambellini levererade åter igen när det blev straffavgörande. Han satte första straffen i straffläggningen. När sedan Frölunda missade två straffar och Per-Åge Skröder målade på Modos tredje var saken klar.

Kanadensaren har nu satt fem av sex straffar den här säsongen.

– Straffar har gått väldigt bra för mig i år. Min första satte jag i ribban, så det gjorde väl mig lite förbannad, säger Jeff Tambellini.

– Jag förstår om Frölunda känner sig rånade, men så har det varit för oss i vissa matcher också. Visst släpper vi till en hel del skott, men de riktigt klockrena skottlägena lyckas vi ta bort.

Ett slarvigt bortabyte resulterade i att Frölunda kunde göra 1–0 i mitten av period ett. Frölunda utnyttjade de plötsligt vidöppna ytorna och satte tryck i anfallszon. Via sargstuds och retur kunde till slut Anton Axelsson snärta pucken över en överspelad Linus Ullmark.

Efter två perioder ledde Frölunda skotten med 22–6 och Modo skapade väldigt, väldigt lite framåt.

– Det såg inte så bra ut då, men tack vare vår målvakt så kan vi vinna sådana här matcher.

För att det bara stod 1–0 till Frölunda kan man tacka en storspelande Linus Ullmark i mål. Modo-keepern var en jätte i målet och stoppade 32 av 33 skott mot kassen.

Själv är Linus Ullmark ödmjuk och vill inte hålla med om att det är han som blir poängräddare åt sitt lag.

– Nej, det tycker jag inte. Hade vi inte gjort mål hade det inte blivit förlängning och straffar.

För trots hemmadominansen lyckades Modo Hockey att sno med sig två poäng i mot tabelltvåan. Med blott 48 sekunder kvar av tredje perioden tog man ut målvakten. Dave Spina slog ett fint pass som hittade Kyle Cumiskey i slottet. Backen gjorde inget misstag utan pangade distinkt in kvitteringen till 1–1, vilket tog matchen till en mållös förlängning och därefter straffar.

Jeff Tambellini hyllar Linus Ullmark, men burväktar-Ullmark replikerar direkt när han får höra det.

– Jag hyllar honom. Vilken kylig snubbe, alltså. Det är inte ens roligt att möta honom på träning när vi kör straffar.

– Han har otroligt många ess i rockärmen och det är det som gör honom så farlig. Han hjälper en att hålla sig på jorden i alla fall.

Närmast väntar två hemmamatcher för Modo Hockey. På torsdag kommer Växjö på besök och på lördag gästas man av Linköping.

– Det är en spännande tid på säsongen och vi hoppas att det här kan ge oss en push att klättra i tabellen, säger Jeff Tambellini.

Annons