Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ullmark backar upp Tellqvist

/

Han mer eller mindre halkade in på ett bananskal i Modos juniororganisation för ett par säsonger sedan.

Annons

– Nervös, inte alls, det här känns enbart inspirerande, säger 18-årige målvakten Linus Ullmark utan att darra på rösten.

Modos normalt sett ordinarie tvåa i kassen, Anton Forsberg, är på landslagsuppdrag och spelar JVM under jul- och nyårshelgen. Därför har de plockat upp Linus Ullmark som ersättare och han gillar verkligen läget:

– Självklart är det kul att få träna och nu även spela med A-laget. De är ju de här killarna man haft som sina idoler under uppväxten, berättar Linus.

Vi träffar Linus Ullmark i Fjällräven Center efter Modos sista träningspass innan den för A-laget korta julvilan. Han skrattar gärna och ofta, och det märks på honom att han verkligen njuter av läget.

– Som ung har man alltid drömmar och ett av mina delmål är att få spela i elitserien med Modo. Väl där sträcker man ut lite längre som till landslaget och så vidare.

– I slutändan vill man bli bäst i världen, ler han. Det är förstås en helt annan sak om man når hela vägen, men för mig är det viktigt i alla fall med mål och nå nya nivåer allt eftersom.

Modos nye andremålvakt får räkna med minst fyra-fem matcher innan Anton Forsberg ansluter igen efter JVM-uppdraget. Förmodligen som båsöppnare om inget oförutsett inträffar.

– Även om man skulle önska att man fick debutera så vill man ju lagets bästa och det är inte så att jag går omkring och önskar att "Tellan" ska skada sig och att jag får hoppa in därför.

Första matchen i Luleå blir förstås speciell, men ännu roligare ska det bli mot Brynäs hemma i Fjällräven Center ett par dagar senare.

– Vilken känsla det blir att åka in i ett fullsatt Fjällräven Center och sedan vara med när Anders Hedberg ska hedras.

– Sedan hoppas jag förstås att kvällen blir fortsatt trevlig med seger mot Brynäs.

Linus Ullmark har sina rötter i Lugnvik i Kramfors kommun. Han har spelat hockey i många år och brinner verkligen för sporten. När han började gymnasiet för drygt två år sedan blev det hockeygymnasiet i Kramfors till en början:

– Jag sökte till Örnsköldsvik men kom bara in som reserv. När en av målvakterna några månader senare flyttade hem igen fick jag chansen att komma till Övik och Modo. Och det var det bästa som kunde hända mig, jag stortrivs här, avrundar Modos senaste A-lagsmålvakt.

.

Annons