Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ullångers vandringsgrupp tog sig upp på Getsvedjeberget

I ett strålande sommarväder vandrade några från Ullångers vandringsgrupp den 11 juni 2020 upp på Getsvedjeberget inte långt från Docksta.

Vi fem idag var Anki, Anne-Marie, Eileen, Ulla och jag Hans. Vi startade från Veåsand där man kan ställa sin husbil eller bada om man vill. Det var så vackert att man fick lust att citera Fröding: "Det är skimmer i molnen och glitter i sjön / Det är ljus över stränder och näs."

Jag hade läst i tidningen om Getsvedjeberget och visste att det var en brant stig upp. Den var brantare än jag trodde men vi tog det ganska lugnt, pausade några gånger och drack vatten. Det var mycket viktigt att ha vandringsstavar eftersom stigen var ojämn och full av stenar, rötter och stenblock som vi måste klättra på.

Vandringen var kort och uppe på toppen var utsikten fantastiskt vacker åt flera håll. Inga problem att se Ulvön till exempel. Vi drack vårt kaffe på klipporna och hälsade på ett par vandrare lite högre upp.

Vi ville se och gå ut på predikstolen som tidningen hade skrivit om. Vi letade en stund men hittade ingen info om var den låg. Här borde det finnas små blå skyltar med texter eller pilar som visar hur man ska gå. Bara tack vare ett par andra vandrare som gått upp före oss gick det att hitta till predikstolen. Anki vågade sig en bit ut på den och jag tog några bilder.

När vi gick ner mötte några yngre vandrare. Anne-Marie var den enda av oss som tog ett bad innan vi körde tillbaka till Ullånger. I hennes trevliga trädgård gick vi runt en stund och satt och åt en glass som hon bjöd på i solskenet.

Hans Jonsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel