Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla Johanssons intresse för kultur och historia tog sig många uttryck

Som tidigare meddelats har Ulla Johansson, Härnösand, gått ur tiden vid 79 års ålder.

Vi lärde känna Ulla när hon och Barbro fördes samman genom många nära och viktiga kontakter inom ramen för jämställdhetsarbetet på länsstyrelsen i Västernorrland. Dessa band kom efterhand att fördjupas till en fin vänskap mellan våra familjer med en rad spännande möten och utfärder.

Andra kan bättre vittna om Ullas omfattande och gedigna insatser vid länsstyrelsen i Härnösand. Vi hade förmånen att privat i henne få lära känna en ständigt lika entusiastisk person med djupa rötter i Ångermanland.

Tillsammans med Ulla och hennes sedermera bortgångne make Sven-Erik gjorde vi sålunda redan mycket tidigt en på många sätt lärorik utflykt till det fascinerande Högbonden som vid denna tid höll på att omvandlas till ett vandrarhem.

Därefter följde varje sommar en rad möten där vi hade tillfälle att njuta av Ullas många olika sidor. Detta gällde inte minst hennes humor i form av fyndiga sång- och bordsvisetexter när olika högtider firades både på Notsand och Källsand eller ombord på Ådalen III.

Ulla hade ett gediget intresse för kultur och historia. Detta tog sig många uttryck, bland annat genom en värdefull och uppskattad dokumentation om hennes uppväxtmiljö i Bollsta på fyrtio- och femtiotalen.

Oavsett om det gällde teaterföreställningar, konserter eller föredrag i humanistiska ämnen – nära nog överallt i Ångermanland – kunde man städse vara viss om att bland publiken få stöta på Ulla och hennes ”Svenne E:s” glada ansikten.

Vi deltar med familjen i sorgen efter en engagerad och varm medmänniska.

Barbro Dahlbom-Hall och Bo G Hall