Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ulla Johanssons glada humör och positiva väsen var smittande för alla i hennes omgivning.

Ulla Johansson, Härnösand har som tidigare framgått avlidit i en ålder av 79 år.

Jag hade nöjet under mina år som länsråd vid Länsstyrelsen i Västernorrland att vara hennes chef, kollega och vän.

Ulla arbetade som länsstyrelsens personalchef när jag kom till myndigheten och tog senare hand om det nya regeringsuppdraget till alla länsstyrelser att upprätta en länsexpertfunktion inom jämställdhetsområdet. I det uppdraget ingick att verka för en ökad jämställdhet på hela länets arbetsmarknad.

Det blev naturligtvis i hög grad fråga om att bryta ny mark att ge denna roll dess profil och innehåll. Ulla var synnerligen väl skickad att ta sig an den utmaningen.

Hennes utåtriktade och kommunikativa personlighet kom väl till sin rätt i den uppgiften liksom hennes energi och uthållighet. Alla visste snabbt vem i länet som ansvarade för dessa frågor!

Ulla var som medarbetare också en person som betydde mycket för andan och stämningen på arbetsplatsen. Hennes alltid glada humör och positiva väsen var smittande för alla i hennes omgivning.

Ulla sörjes närmast av livskamraten Sven, barnen Carl-Magnus och Anna Maria med familjer samt en stor vänkrets.

Leif Byman