Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ugglan och personlig assistans blir privat

Älandsbro servicehus och hemtjänsten i Älandsbro blir inte ensam att drivas i privat regi. Även Ugglans gruppboende och all personlig assistans ska läggas ut på entreprenad.

Det har socialnämnden föreslagit i sin budget för 2009. Samtidigt vill man ha 18,8 miljoner extra för att klara sin budget.

Men alla i socialnämnden var inte överens.

- Att man just satsar på personliga assistenter är märkligt. Där finns ju ett val redan idag. Men genom beslutet minskar istället valmöjligheterna för brukarna, säger Ann-Christin Myrgren, oppositionsledare i socialnämnden.

Socialnämnden vill ha mer pengar till alla tre områden som man arbetar med, det vill säga Individ- och familjeomsorg, Äldreomsorg samt Omsorg om funktionshindrade.

Placeringar av barn och unga behöver enligt socialnämnden ett tillskott på fyra miljoner och till socialbidrag fattas det enligt nämnden två miljoner. Underskottet finansieras i dag med överskott från Semret och Tellus.

Vården behöver bland annat pengar till mer chefer. Enligt de rekommendationer som utfärdats av Socialstyrelsen bör en chef inte ha mer än 27 anställda. Inom den kommunala vården varierar antalet mellan 27 och 55.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60