Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uggla kraschade i skolans buskar

På tisdagen fick Landgrensskolan ett annorlunda djurbesök. En lappuggla kraschlandade i buskarna och skapade uppståndelse.

Under tisdagen skedde det en ovanlig händelse på Landgrensskolan, en stor uggla flög in i ett fönster och landade i buskarna.

Lappugglan skapade stor nyfikenhet bland elever och lärare innan veterinären Kicki Östensson kunde komma och hämta fågeln.

- Hon har tagit hand om den, den visade sig vara undernärd men inte skadad, säger Olof Asplund lärare på Landgrensskolan.

Innan ugglan fick följa med till Kusthöjdens veterinärmottagning visades den upp för de nyfikna och några fick till och med känna på fjäderskruden.

- Det var årets naturupplevelse, säger Olof Apslund.

Under onsdagen mådde lappugglan fortfarande bra och kommer att hållas kvar i några dagar för observation. Enligt Kicki Östensson har det inte synts till några andra lappugglor i Ångermanland i år.

- Det är en av storskogarnas fågel så vad den gjorde inne i stan vet vi inte riktigt.

/Allehanda.se