Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tyskt skadestånd till afghaner

Tysklands regering kommer att betala ut skadestånd till afghanska familjer som drabbades vid en flygräd i september som genomfördes på de tyska styrkornas begäran.

Det tyska försvarsdepartementet meddelade på måndagen att staten har kontakt med en advokat som företräder anhöriga till dem som dödades vid räden. Talesmannen Christian Dienst sade att man helst vill nå en uppgörelse i godo med de anhöriga för att slippa en rättstvist som pågår i åratal.

Enligt afghanska uppgifter dödades omkring 30 civila vid flyganfallet, utöver en del av de rebeller som egentligen var målet för attacken. Räden vid Kunduz i norra Afghanistan har blivit en huvudvärk för den tyska regeringen och lett till att flera höga befattningshavare i Tyskland fått gå. Från tyskt håll försökte man inledningsvis hemlighålla omständigheterna kring räden.