Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyskland mot Sverige i oväntad semi

Annons

Tyske landslagsspelaren Fredrik Holtz skulle ha rest hem till Uppsala på lördagen. I stället spelar han semifinal i innebandy-VM mot sitt andra hemland.

Sverige slår oss 999 gånger av 1000, säger han.

Storvretas forward Fredrik Holtz, 27, har tysk pappa men är född och uppvuxen i Mora. På lördagskvällen är han en av Tysklands viktigaste spelare när laget spelar semifinal i innebandy-VM för första gången.

Det fanns väl inte i någons livliga fantasi att vi skulle vara i en VM-semifinal mot Sverige. Alla har nog drömt om det, men att det skulle bli verklighet kändes långt borta, säger Holtz.

"Haft flyt"

När världsfyran Tjeckien klantade sig i gruppspelet öppnades vägen för Tyskland.

Vi har haft väldig flyt med vår lottning, men laget har också gått framåt oerhört mycket. Tidigare har det nästan känts som om vi inte har haft någon målvakt i landskamperna, men nu har vi två unga jätteduktiga killar som har stängt igen.

Det tyska landslaget hade planerat att åka ut i kvartsfinalen. Fredrik Holtz och hans storebror Kristian hade flygbiljetter hem till Arlanda vid lunchtid på lördagen.

Vi köpte nya biljetter för ett par tusen spänn ur egna fickor. Det finns inga pengar överhuvudtaget i tyska förbundet. Totalt kostar VM mig mellan 10 000 och 20 000 kronor, säger Fredrik Holtz.

Landslaget fick heller inte stanna kvar på vandrarhemmet en extra natt.

Vi får fixa ett annat ställe eller i värsta fall sprida ut oss och sova hemma hos de sju spelare som finns i schweiziska ligan och bor i Zürichtrakten.

"Minimala chanser"

Holtz om tyskarnas chanser att störa Sverige:

Inte stora. De är minimala. 999 gånger av 1000 vinner Sverige, men i Tyskland säger man att "alles ist möglich", allt är möjligt.

I VM 2010 vann Sverige över Tyskland med 21-1. Snittresultatet i ländernas fem VM-möten är 19-1.

Tyskland är på en nivå som gör att vi absolut inte ska ha några problem i den här matchen. Det var en jätteskräll att de gick vidare från sin kvartsfinal, säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara och fortsätter: Lettland hade över 80 avslutningar och Tyskland färre än 20. Målvakten gjorde sitt livs match. Förmodligen har tyskarna bränt allt sitt krut.

Mer läsning

Annons