Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyresö tappade poäng

Annons

Caroline Seger kom in, Marta kom in. Men Tyresö tappade mark i guldjakten efter 2-2 borta mot Umeå i damallsvenskan i fotboll på måndagen.

120 mil söderut jublades det desto mer. LDB Malmö fick mycket god hjälp av Umeå i guldkampen med titelhållande Tyresö. Det skiljer fem poäng mellan topplagen med fyra omgångar kvar.

Mittlaget Umeå hade sin poängvinnare i Lina Hurtig. Anfallaren gjorde båda målen och var farlig för Tyresöförsvaret hela matchen.

Caroline Seger och Marta var tillbaka efter skador. Seger kom efter pausen och Marta, som på grund av diskbråck inte spelat sedan början av augusti. Marta spelade visserligen fram till Caroline Graham Hansens 2-2-kvittering i 79:e minuten - men Tyresö hade behövt en seger i jakten på Malmö.

Det känns inte som det klaffar riktigt. Vi måste sköta vårt, det gjorde vi inte i dag, sade Caroline Seger till TV Sport.

Linköping tog en viktig seger i bronskampen genom att hemmabesegra fyran Göteborg med klara 3-0. Därmed utökade Linköping avståndet till Göteborg till fyra poäng. Mittbacken Magdalena Ericsson gjorde 1-0 i slutet av första halvlek och i den andra fyllde anfallarna Stina Blackstenius och Pernille Harder på med varsitt mål.

Mer läsning

Annons