Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Typiskt aprilväder råder i länet

Aprilväder brukar man prata om. Ett sådant har det verkligen varit i år. Soligt och varmt för några dagar sedan och så plötsligt snö och kyla igen.

- Ja, det är ett typiskt aprilväder nu. Under den här månaden kan det snabbt vända från vårvärme till kyligare väder, kanske till och med snö, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Torsdagens snöfall gjorde det dessutom lite besvärligt för trafiken. Vägarna blev på sina håll mycket hala och en hel del avåkningar inträffade. Några allvarligare olyckor inträffade dock inte.

- Det var efter det att man varit ute och plogat som det blev halt. Vi fick en del klagomål på det, framför allt från Lugnvikstrakten där väg 334 tydligen var väldigt hal, säger Jonny Thörnberg, Trafikinformationscentralen.

Det största problemet när det gäller trafiken är att många redan hunnit lägga på sommardäcken.

- Vi har fått många samtal från människor som bytt däck och frågat om de törs ge sig ut. Och vi har sagt nej, säger Thörnberg.

Att det blir ett bakslag i vädret under april är egentligen inte ovanligt. Men med tanke på den milda vinter som varit upplevs det kanske lite oväntat i år.

- Eftersom vi haft en så mild vinter har nog många förväntat sig att april skulle gå i samma tecken. Så det är nog ganska många som blivit besvikna nu, säger Alexandra Ohlsson.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61