Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tydligen prioriteras inte elevernas arbetsmiljö

Våren 2013 skrev jag en insändare angående Ängetskolans utemiljö och förutsättningarna för vår nästa generations vardag. Efter denna insändare var jag på ett föräldramöte där dåvarande rektor lovade krafttag. Åtgärder på skolgården skulle verkställas och det var slut med utredningar.

I dag fick jag läsa ett svar till föräldrarna för höstens förskoleklass. Föräldrarna har via ett råd ställt ett antal frågor till skolan om bland annat hur man skall lösa det stora antalet barn. Men det är när jag kommer till ett av svaren som jag blir uppgiven och funderar på hur medel och prioriteringar styrs i denna kommun. ”Dräneringen av skolgården ligger på kommunens prioriteringslista”. Ett arbete som i alla fastighetsägares ögon är helt vanligt underhåll måste alltså tas upp på en prioriteringslista. Att man inte har pengar i budget för att underhålla skolan utan att dessa medel måste prioriteras låter inte rimligt.

Rektorns utlovade krafttag gick om intet, man har inte utfört några åtgärder på skolgården på tre år. Är det så att arbetsmiljön för tusentals elever i kommunen inte ligger i våra folkvaldas intresse?

Om jag minns rätt så gick nuvarande politiker till val på att man skulle satsa på skolan. Samma personer har utan att blinka låtit kommunens verksamhetsflytt på cirka 21 miljoner bli mer än dubbelt så dyr.

Glenn Nordlund förklara för mig hur prioriteringar mellan verksamheter och vallöften hanteras. Ni är förtroendevalda och ett förtroende skall man förvalta annars tappar man det.

Fredrik Walter

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel