Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvillingsta koloniförening ordnade Adventsträff för sjunde gången

En blek vintersol strax över bergskammen bidrog till att snön lyste vit på taken, när odlare i Tvillingsta koloniförening samlades för sin sjunde Adventsträff hos Studiefrämjandet.

Annons

Stjärnor och ljusstakar har redan lyst i flera dagar i många fönster, liksom den julbelysning som har hängts upp längs gator och på torg. Vi håller dock på traditionen att tända de första ljusen lördagen till första advent.

Den för femte året återuppståndna Tvillingsta-bocken stod redan stolt inne i stugvärmen, i väntan på att tjugotalet deltagare skulle komma och lägga sina julklappar vid den lilla granen på hans bord. En effektiv och van ”förtrupp” hade snabbt ställt i ordning borden och förberett med glögg, kaffe och fika, innan alla var på plats.

Ett par lustiga historier och ”Hej Tomtegubbar” introducerade så den värmande glöggen. Det rådde ingen brist på samtalsämnen, som varvades med julsånger, versläsning och små historier följda av glada skratt. En andäktig tystnad rådde vid en av höjdpunkterna, då Anja för tredje gången med inlevelse reciterade alla verser i Victor Rydbergs Tomten helt utantill.

Förhoppningsvis blir det ännu en i raden av föreningens traditioner. Gemenskap och traditioner skapar trygghet, trivsel och välbefinnande, vilket vi blev påminda om även vid denna träff med humor, värme och glad samvaro.

Efter fika, frukt och godis rensades borden inför nästa höjdpunkt, varefter en rolig historia och en vers i ämnet inledde den uppskattade julklappsleken. Då släpptes leklusten loss och vi mogna blev lite som barn på nytt, när tärningen avgjorde vilka som fick julklappar och vilka som efter flera spännande turer slutligen skulle få med dem hem. Alla var nog nöjda även om några fick ta med sig flera paket, medan andra fick gå hem tomhänta.

Avslutningsvis sjöngs ”Nu är det jul igen” med liv och lust, varefter vi önskade varandra God Jul.

Den tåliga granris bocken får nu vaksamt stå ute i snö och kyla på vårt koloniområde, i väntan på att vi koloniodlare återvänder vid vårarbetsträffen för att ta nya tag i våra jordnära aktiviteter.

Anders Edlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel