Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tvåmålsskytt i seriedebuten

Rasmus Engström har presenterat sig i division 3.
18-åringen sköt två av Friska Viljors mål när Timrå besegrades med 3–0 på bortaplan.
– Det känns skitbra, säger Engström.

En inflammerad hälsena stoppade Rasmus Engström från att debutera i säsongspremiären mot Frösö.

Men när laget klev in för spel i omgång två borta mot Timrå var yttermittfältaren med i FV:s startelva – och hittade rätt redan efter tio minuter.

– Det var en omställning efter en hörna. Jocke (Westerlund, målvakten) sköt en lång utspark och Albert (Kargbo) tog ner och höll i bollen. Jag sprang över hela planen och han släppte den snett inåt bakåt till mig, berättar Engström, som säkert placerade bollen i mål.

Nämnde Kargbo satte sedan 2–0 strax innan halvtidsvilan – och när lagen klev ut på planen igen blixtrade Engström till på nytt.

– Det var faktiskt lite L-G:s (Eriksson, tränaren) förtjänst. Vi hade avsparken och han sa åt oss i halvtid att vi antingen skulle slå bollen mot mig eller mot Erik (Olofsson, även han yttermittfältare). Boaz (Jupalwonga) slog den bakom deras backlinje och jag fick tag på den.

Målvakten rusade ut och Engström bestämde sig för att testa skott.

– Den gick in vid första stolpen.

3–0 – vilket även blev slutresultatet.

FV gjorde ingen hundraprocentig match överlag, men var effektivt när lägena väl dök upp. Detsamma kan man inte säga om IFK Timrå.

– Vi hade sex lägen och satte tre av dem. De hade fler lägen än oss men fick inte in bollen. Men jag tycker ändå att vi jobbade på bra i matchen, säger Rasmus Engström, som kom till Friska Viljor från Anundsjö inför den här säsongen.

– Det är ett riktigt skönt gäng, med bra driv på träningarna.

Friska Viljor har nu två segrar i säsongsupptakten. Härnäst väntar ett möte med Umedalen, borta på söndag.