Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tunga Modopoäng

/

Den satt väldigt långt inne - men till slut kunde Modo dra fram en seger i bortamatchen mot Frölunda. 2-1 blev det efter en sen kvittering och två kyliga straffar.

Annons

Läs reprisen av vår liveblogg genom att klicka här.

Modo hade en väldigt lång startsträcka i matchen och kan tacka Linus Ullmark för att laget fortfarande hade en chans till poäng när tredje perioden tog vid. Skottstatistiken var vid det laget 22–6 (!) till hemmalaget.

Men i tredje ryckte Modo upp sig ordentligt och efter en hel drös missade lägen hittade till slut Kyle Cumiskey rätt i slutminuten efter ett fint förarbete av Dave Spina.

Efter en mållös förlängning var sedan Modospelarna klart kyligast i straffläggningen; både Jeff Tambellini och Per-Åge Skröder satte pucken i krysset och Linus Ullmark var säkerheten själv längst bak.

Poängen innebär att Modo nu bara har en poäng upp till Färjestad som är sjätte lag i serie och innehar den sista kvartsfinalplatsen.

Inför matchen:

Nichlas Torp (hals), Viktor Lööv (käke), Peter Öberg (revben) och långtidsskadade Gustav Possler (knä) är alltjämt borta och kan inte spela i Göteborg.

Därmed ställer Modo upp med sex backar och fyra kedjor, med Victor Olofsson som extraspelare.

Senast Ö-vikslaget spelade borta mot Frölunda blev det seger med 2–1. Den gången stod Anton Forsberg i mål och räddade 33 av 34 skott medan Adrian Kempe och T.J. Hensick stod för målmakeriet.

Vaktar kassen mot Frölunda går Linus Ullmark - som därmed spelar för tredje matchen i rad. Det trots att huvudtränaren Anders Forsberg sa så här efter Skellefteåmatchen, på frågan om Modo skulle satsa på en uttalad förstemålvakt i form av Ullmark:

– Vi håller nog fast vid vår linje tills vidare. Anton är alldeles för bra för att vi ska ändra och det kan gå snabbt både upp och ner.

Modo har vunnit de fem senaste matcherna som Linus Ullmark har stått. Senast han lämnade isen som en förlorare var den 12 december borta mot Luleå.

Modos laguppställning mot serietvåan ser ut så här i sin helhet:

Målvakter: Anton Forsberg, Linus Ullmark.

Backpar: Richie Regehr-Robert Hägg, Kyle Cumiskey-Oscar Hedman, Joonas Lehtivuori-Albin Carlson.

Kedjor: Mario Kempe-Samuel Påhlsson-Niklas Nordgren, Jeff Tambellini-Mattias Ritola-Per-Åge Skröder, Dave Spina-Kristian Forsberg-Simon Önerud, Christopher Bengtsson-Adrian Kempe-Edwin Hedberg.

Extraspelare: Victor Olofsson.

Annons