Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till häktade i dopningshärva

Annons

Ytterligare två personer häktades i Malmö under helgen i den stora dopningshärva som avslöjades i förra veckan.

Därmed sitter 33 personer häktade i landet misstänkta för bland annat grovt dopningsbrott.

Ytterligare beslag gjordes också i Malmö i helgen.

Beslagens totala omfattning kan inte summeras förrän tidigast i slutet av veckan, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrlands län. Enbart i Malmö handlar det om mer än 40 flyttkartonger.

I onsdags slog polisen till på många platser i landet mot personer som misstänks för dopningsbrott. I fredags häktades sex personer i Göteborg, åtta i Karlstad, fyra i Malmö, sju i Sundsvall och sex i Örebro.

De är alla misstänkta för grovt dopningsbrott, säger Börje Öhman. Därtill är många misstänkta för grovt smugglingsbrott och flera för grovt penninghäleri.

Dessutom sitter en kvinna i förvar hos spansk polis efter att ha gripits i Malaga. En man är också internationellt efterlyst.

Utredningen kommer i fortsättningen att bedrivas på två fronter. Det innebär att gripna i Umeå, Örnsköldsvik, Sollefteå, Malmö och Göteborg utreds i Sundsvall av polisen i Västernorrlands län. Gripna i Örebro, Eskilstuna, Stockholm och Karlstad utreds i Umeå av polismyndigheten i Västerbottens län.