Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till häktade i dopningshärva

Ytterligare två personer häktades i Malmö under helgen i den stora dopningshärva som avslöjades i förra veckan.

Därmed sitter 33 personer häktade i landet misstänkta för bland annat grovt dopningsbrott.

Ytterligare beslag gjordes också i Malmö i helgen.

Beslagens totala omfattning kan inte summeras förrän tidigast i slutet av veckan, säger Börje Öhman, informationschef vid polisen i Västernorrlands län. Enbart i Malmö handlar det om mer än 40 flyttkartonger.

I onsdags slog polisen till på många platser i landet mot personer som misstänks för dopningsbrott. I fredags häktades sex personer i Göteborg, åtta i Karlstad, fyra i Malmö, sju i Sundsvall och sex i Örebro.

De är alla misstänkta för grovt dopningsbrott, säger Börje Öhman. Därtill är många misstänkta för grovt smugglingsbrott och flera för grovt penninghäleri.

Dessutom sitter en kvinna i förvar hos spansk polis efter att ha gripits i Malaga. En man är också internationellt efterlyst.

Utredningen kommer i fortsättningen att bedrivas på två fronter. Det innebär att gripna i Umeå, Örnsköldsvik, Sollefteå, Malmö och Göteborg utreds i Sundsvall av polisen i Västernorrlands län. Gripna i Örebro, Eskilstuna, Stockholm och Karlstad utreds i Umeå av polismyndigheten i Västerbottens län.