Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två till förhör om värdetransportrån

Annons

Rånare slog till mot ett värdetransportföretag i industriområdet Koppardalen i Avesta tidigt på måndagskvällen. Två män har nu tagits in till förhör, uppger polisen i Dalarna till TT.

Två personer som befann sig vid en bil med motorproblem vid Rembo har tagits in till förhör. Männen har inte någon tydlig koppling till värdetransportrånet men de är sedan tidigare kända av polisen.

Männen befann sig vid fel plats vid fel tillfälle, säger Björn Sundin, vakthavande vid polisen i Dalarna, till TT.

Ytterligare två män befann sig kring bilen men de bedömdes inte vara lika intressanta för polisens del.

De maskerade och beväpnade rånarna hotade väktare vid värdedepån och kapade en värdetransport.

Tre beväpnade män tilltvingade sig bilen under vapenhot och försvann, Stefan Dangardt, informationsansvarig på polisen i Dalarna, för TT.

Det kapade fordonet körde i väg för att kort därpå hittas på en skogsväg i Myggbo strax söder om Avesta. Rånarna använde också en stulen silverfärgad Porsche Cayenne. Den hittades brinnande lite längre bort i Krylbo.

Den överfallne väktaren klarade sig undan utan fysiska skador.

Det verkar som om rånarna inte fick med sig något byte. Enligt en uppgift skulle alla värdeväskor vara kvar i värdetransportfordonet.

Väskorna sitter kvar i bilen. Rånarna har försökt att slå loss dem men misslyckats, säger Stefan Rydholm som är säkerhetschef på värdetransportföretaget Panaxia, till Dagens Nyheter på nätet.

Polisjakten fortsatte flera timmar efter rånet. Polisen betecknade rånarna som farliga.