Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två personer på fri fot efter att bil kört av vägen vid förföljande

En bilist körde av vägen efter att ha försökt köra ifrån polisen på E4 under natten mot fredag. En man ska ha skadats vid avkörningen och två inblandade var tidigt på fredagsmorgonen ännu på fri fot.
Färden gick mellan Högakustenbron och Ullånger, bitvis i hög hastighet, och bland annat kläder kastades ut ur bilen under förföljandet.

Förföljandet startade efter att en polispatrull försökt stoppa fordonet för kontroll norr om Högakustenbron.

– Första larmet kom in vid midnatt och bilen hittades strax före halv ett. Allmänhet hade tyckt att de som åkte i bilen verkade påverkade, säger Mikael Baudin, befäl vid polisens regionledningscentral.

Läs mer (uppföljning): Körde av vägen vid polisjakt i natt – flydde igen efter ny olycka

Efter att polisen gjort stoppförsöket gick färden norrut längs E4, bilisten svängde sedan av in mot Ullånger och sedan ut på E4 igen, enligt uppgifter från polisen. Sträckan är drygt tre mil.

– De körde ganska fort. Högsta notering är 160 kilometer i timmen, men det har varierat. Men det är mitträcke och lite trafik, så vi bedömde att det var säkert att följa efter, säger Mikael Baudin.

Under färden kastade personerna i bilen ut saker på vägbanan.

– De har kastat grejer efter bilen för att undkomma, men det var mest kläder. Antingen har de kastat det om något varit tillgripet eller så har de försökt hindra polisbilen som följde efter, säger Mikael Baudin.

Färden fick sitt slut när bilisten körde av vägen i höjd med Ullånger. Två personer hann lämna platsen till fots och söktes med hundpatrull. Vid halv sex-tiden på fredagsmorgonen hade de ännu inte anträffats.

En man i 20-årsåldern som var kvar i eller vid bilen togs omhand. Han ska tidigt på morgonen inte vara gripen.

– Han är nog på sjukhus, vad jag förstod så slog han sig ganska duktigt, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Det är oklart om mannen körde bilen eller var passagerare.

Ärendet i nuläget också som framkallande av fara för annan och ringa narkotikabrott. De föremål som kastades ut på vägen har tagits i beslag, men det är oklart om polisen gjort fler beslag från fordonet.

Jourhavande förundersökningsledare Anderz Ohlsson ville på fredagsmorgonen inte gå in i fler detaljer i ärendet då två inblandade personer ännu är på fri fot.