Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya spelare klara för Modo: "Kommer att höja spelarna runt omkring sig"

Under måndagen kunde Modo Hockey meddela att de hade gjort klart med två nya spelare inför kommande säsong. Två kanadensiska spelare ansluter till laget, och med det är truppen inför kommande säsong klar, meddelar damlagets tränare Björn Edlund på klubbens hemsida.

Annons

Under måndagen gjorde Modo klart med två nyförvärv inför nästa säsong.

Kanadensarna Janelle Kochanchuck och Kaitlyn Tougas kommer båda två från Kanada, och ansluter nu till Modo Hockey inför nästa säsong.

Janelle Kohanchuk är 26 år gammal och har under de tre senaste säsongerna spelat i Toronto Furies, där hon under förra säsongen gjordde 17 mål och 20 assist under 57 spelade matcher.

– Janelle Kohanchuk är en väldigt bra spelare som har en stark skridskoåkning, är bra med puck och har ett bra skott. Hon har spelat i alla spelformer under tiden i Toronto och kommer att bli en mycket nyttig spelare för oss, säger huvudtränaren Björn Edlund till klubbens hemsida.

Läs också: Spelschemat släppt för SDHL – här är Modos motståndare i premiärmatchen

Den andra klara spelaren, även det en forward, Kaitlyn Tougas kommer även hon från Kanada och spelade den senaste säsongen med Brampton Thunder i CWHL.

- Jag har sett Tougas mycket när hon spelade college och hon kan framförallt ta sig till rätt områden på isen för att bidra offensivt med smarta passningar, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Kaitlyn Tougas kommer att skapa möjligheter offensivt för andra spelare men har även visat att hon har ett bra skott. Jag är övertygad om att hon verklugen kommer att höja spelarna runt omkring sig.

Med de två spelarna in är truppen nu komplett inför kommande säsong.

Tougas väntas ansluta till truppen så snart som möjligt och Kohanchuk ansluter först i oktober. Båda spelarnas kontrakt gäller under kommande säsong.

För Plus-kunder: Ett pussel att lägga SDHL:s spelschema: "Måste väga kostnaden mot det sportsliga"

Annons