Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

Två mordmisstänkta anhållna

Två män har anhållits misstänkta för inblandning i mordet på en 26-årig man i Sundsvall på julafton. Polisen söker ytterligare två personer som är inblandade i mordet.

Annons

De båda misstänkta, den ena 27 år och den andra i 20-årsåldern, greps i Stockholm på fredagen och lördagen. De båda ska förhöras av polisen i Sundsvall och även vallas på brottsplatsen.

– De är två av dem som varit på brottsplatsen. Vi letar efter två till som är involverade i det hela, säger Christer Johansson, presstalesman hos polisen i Västernorrland, till TT.

Enligt Christer Johansson har de båda männen medgivit att de befunnit sig i Sundsvall när mordet begicks.

Tidigt på julaftonens morgon fick polisen larm om ett knivdrama i en lägenhet som hyrs av Migrationsverket i bostadsområdet Fagerdal i Sundsvall. I lägenheten hittades en 26-årig man död och där fanns även en man som skadats.

– Vi förlitar oss till att han ska kunna peka ut dem som gripits, säger Christer Johansson.

En tipsare, som sade sig känna till vilka som varit inblandade i mordet, vände sig under julhelgen till polisen på Södermalm i Stockholm.

Tipsarens berättelse stödjer den berättelse som den man som skadades i knivdramat lämnat till polisen.

Christer Johansson sade till TT på fredagen att den skadade har berättat att de blev överfallna av tre eller fyra män som trängde sig in i lägenheten. Mannen uppger att han blev rädd och flydde in i en grannlägenhet där han slog larm till polisen.

Polisen har inte hittat mordvapnet.

– Det är inget vi går in på nu.

Mer läsning

Annons