Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två mål av Allison gav Frånö segern

Röbäck kvitterade i 90:e minuten, men Frånö svarade direkt när Lasha Bramidze kunde pricka in 3–2-målet en minut senare.

– Allison kom fri, men målvakten räddade och bollen hamnade ute till vänster och där kom Lasha och slog in den, sa Frånötränaren Jan Nordqvist.

– Vi borde ha avgjort den här matchen redan före paus, då hade vi sex-sju frilägen.

Frånö spelade ett lågt försvarsspel och spelade sig allt som ofta ur hemmapressen.

– Matchen blev som vi hade förväntat oss, de ville föra matchen men var inte tillräckligt smarta. Vi i vår tur ville vara kompakta och inte göra alltför många misstag. Vi var heller inte smarta alla gånger, tyvärr drog vi på oss alltför många frisparkar mot felvända spelare.

Sett till spelet var det inget snack om saken, Frånö var bättre än motståndaren.

– De gjorde två mål på tre chanser, visserligen hade Röbäck ett stort bollinnehav men i stället fick vi massvis med kontringar på dem. Vi borde ha avgjort den här matchen redan före paus, då hade vi sex-sju frilägen.

Så det var nöjda miner i Frånölägret efteråt.

Bästa spelare i ådalslaget var Christian Essel, vars bollmottagning var i särklass, även Anthony Allison visade klassen på topp.

– Gör man två mål, ja då är ju killen bra.

Ett friläge gav 1–0 och på nick efter paus kunde Allison utöka till 2–1.

Hampus Lindberg och mittlåset Fredrik Wiking tillhörde också lagets mer tongivande spelare.

– Det är alltid skönt att börja serien med en seger, framför allt på bortaplan.