Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två "late blooomers" mot Irland

Annons

Mikael Antonsson och Per Nilsson som mittbackspar i en svensk VM-kvalstartelva - vem hade trott det för ett år sedan?

Knappt ens de själva.

Vi är late bloomers, säger Nilsson.

Två 30-plussare som inte ens gjort tio landskamper vardera ska stå upp när det blåser som mest i den svenska backlinjen.

Finns det anledning till oro?

Nä. Jag har varit med så länge och är bra på att behålla lugnet. Men visst är det två enormt viktiga matcher för svensk fotboll de här dagarna, och det vore såklart jättestort om vi kunde vinna dem. Men jag har fokus på att göra en bra match, inte på att det just är jag som får chansen att spela den, säger Per Nilsson, och betonar att det inte blir en lätt match mot Irland i kväll. Jag tyckte de spelade relativt bra förra matchen, det var inte så mycket "brunkarfotboll" som man trodde. Det kommer smälla på, så det gäller för oss att behålla lugnet och vara bra organiserade.

Mikael Antonsson är inte heller orolig.

Pelle och jag är kanske tysta på plan. Men vi är ungefär i samma ålder och har tränat ihop i många år. Dessutom är ju alla här smarta fotbollsspelare och vet vad som krävs, säger Antonsson.

TT: Vad krävs för att hålla nollan?

Vi ska se till att bollen ska väck från målet.

TT: Hur kommer det sig att ni får chansen först nu, som 30-plussare?

Det är inte så konstigt att det har dröjt, med tanke på kvalitén vi har haft. Olof Mellberg och Daniel Majstorovic, och så kom Andreas Granqvist fram där bakom. Och så Jonas Olsson har ju spelat bra där. Det har varit bra konkurrens på mittbacksplatsen hela tiden, är inte lätt för förbundskaptenen att veta vilka två han ska välja, säger Antonsson.

TT: Vilka två hade du valt?

Bara Antonsson står där så kan Erik Hamrén få välja den andre.

Mer läsning

Annons