Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två konfirmander offer i prästsexmål

Två konfirmander ska ha utsatts för sexbrott, bland annat våldtäkt, av en 60-årig präst i Halland. Övergreppen ska ha skett under en utlandsresa med en konfirmandgrupp. Mannen är begärd häktad.

Prästen, som är i 60-årsåldern, är fortfarande i tjänst. Däremot har han inte fått arbeta med barn och ungdomar sedan misstankarna i veckan blev kända. Det uppger Lasse Bengtsson, pressinformatör vid Göteborgs stift, för TT.

Kammaråklagare Klas Lundgren i Halmstad säger till TT att det handlar om två brottsoffer. I övrigt är han mycket förtegen inför fredagens häktningsförhandling i Varbergs tingsrätt.

Prästen har begärts häktad för tre sexbrott under en resa med en grupp konfirmander i oktober. Gruppen besökte en europeisk storstad när brotten ska ha begåtts. Dels handlar det om våldtäkt mot barn, dels två fall av sexuellt ofredande.

Enligt åklagaren finns det risk för att prästen fortsätter sin brottsliga verksamhet. I sin framställan till tingsrätten skriver åklagaren också att han vill ha honom häktad, med restriktioner, för att han inte ska kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.