Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två klubbar, två lag, två onsdagar, två helt olika världar

Modo Hockey mot Linköping. Det låter alldeles fantastiskt.
Modo Hockey mot Linköping. Det låter sådär.
Två klubbar, två onsdagar, två stora matcher, två helt olika förutsättningar.

Onsdagen 12 mars kan Modo Hockeys herrlag spela säsongens sista match och skulle man krångla sig vidare så är sannolikheten stor att Anders Forsbergs herrar ställs mot suveräna Skellefteå i en kvartsfinal.

Onsdagen 19 mars, i Örnsköldsvik, i Fjällräven Center, spelar Micke Nilssons damer SM-final också säsongens sista match, men nu handlar det mer om party än om ångest och man har alltså chansen att spela hem sitt andra SM-guld på tre säsonger, den här gången hemma på Framnäsudden.

Det är stort, det är häftigt och det är synnerligen rättvist att Sveriges två bästa klubbar möts i en direkt avgörande SM-final. Det blir Valentina Lizana Wallner mot Kim Martin, Erica Grahm mot Jenni Asserholt, Tina Enström mot Denise Altmann.

I fjol vid den här tiden gick Modo Hockey in i slutspelet som storfavorit men blev utstraffade av Brynäs och sedan dess har Grahm & co. bara haft ordet revansch i sina huvuden. Modo Dam har gjort en kanonsäsong och har nu chansen att hämta guldet på hemmaplan och det är en möjlighet som de kanske bara får en gång i livet.

En liten passus här dock: Modo försöker flytta finalen eftersom den kan krocka med en eventuell kvartsfinal på bortais för Modos herrar. Men just nu är det onsdagsfinal som gäller.

Jag tror att Ö-viksborna/ångermanlänningarna kommer att mobilisera då detta kan vara säsongens sista stora seniormatch i Fjällräven Center.

Risken är stor att det blir så.

Modo Herr ställde till det för sig i Jönköping och får nu möta Linköping i play in och det blir inte lätt. LHC har seriens vassaste anfall men har ändå underpresterat hela säsongen, men nu kan de släppa alla ok de burit på och LHC blir en betydligt besvärligare motståndare än HV 71.

Och skulle Modo krångla sig vidare samtidigt som Leksand slår ut HV 71 så ställs Modo mot Skellefteå och tja, det finns ju lättare uppgifter i den här hockeyvärlden. Hade Modo tagit två poäng mot HV, hade det blivit HV i play in och Frölunda i en kvartsfinal vilket inte är enkelt men ändå överkomligare uppgifter.

Anders Forsberg har massor att fundera över inför kvalet till kvarten, bland annat på målvaktssidan. Linus Ullmark var etta inför mötet med HV i lördags, men nu finns ett frågetecken där. Och i så fall, är Anton Forsberg redo?

Och hur ska Modo få stopp på LHC:s power play, och hur ska man stänga ner Arlbrandt och Hjalmarsson?

Modo Hockey får ingen lätt resa, men den måste ju börja någonstans.