Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gripna för Saltömord

Annons

Två personer har gripits misstänkta för mord på den 64-årige man som hittades styckad i vattnet vid Saltö söder om Strömstad i september. Båda två har tidigare varit anhållna i sin frånvaro och är nu gripna.

Åklagaren har lämnat in framställan om offentlig försvarare för de misstänkta till Uddevalla tingsrätt. Personuppgifterna är sekretessbelagda men i ena fallet framgår att det handlar om en man.

De båda anhållna misstänks för delaktighet i mordet på 64-åringen. På vilket sätt de ska ha varit inblandade vill kammaråklagare Viktoria Karlsson i nuläget inte kommentera. Inte heller vilken relation de har till den döde.

Vi har bedrivit den här utredningen sedan den 7 september och det har lett fram till att vi i dag har två frihetsberövade. Nu ska de här personerna höras närmare om de är intressanta för utredningen så får vi se var vi står därefter, säger hon.

TT: Kan det bli aktuellt med fler gripanden?

Jag kan inte svara på den frågan i dag, säger Viktoria Karlsson.

Senare i veckan kommer hon att fatta beslut om de misstänkta ska begäras häktade.

Båda personerna misstänks för mord mellan det 26 juni till och med den 7 september 2013 i Strömstads kommun eller på "annan plats i riket".

Paketet med kroppen hittades av en slump av dykare. Med hjälp av tandkort kunde utredarna slå fast att det rörde sig om en 64-årig man som anmälts försvunnen i början av sommaren. Några månader tidigare hade han släppts från ett fängelsestraff för mordet på sin hustru 2006.

Mer läsning

Annons