Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dog i trafikolyckor

Annons

Två personer omkom i trafiken under juldagen. Dåligt väglag och halka orsakade trafikolyckor på flera ställen i landet.

En 64-årig man omkom i en trafikolycka på riksväg 83 söder om Bollnäs sent på fredagskvällen. I bilen satt även en 31-årig man, som fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra skador.

Bilen som 64-åringen körde krockade med en annan personbil vid klockan halv elva på juldagskvällen. I den andra bilen färdades tre vuxna och två barn, som dock klarade sig utan allvarliga skador. Föraren av denna bil har berättat att 64-åringen kom över på fel sida vägen.

En 80-årig kvinna avled också när två bilar frontalkrockade på riksväg 40 i närheten av småländska Vimmerby. En 70-årig kvinna och en 71-årig man i samma bil skadades allvarligt. I den mötande bilen satt en 48-årig man och hans 14-årige son. Båda fördes till sjukhus, dock utan livshotande skador.

Allt tyder på att väglaget bidrog till olyckan. Vittnesuppgifter säger att den ena bilen snurrade runt och kom över på fel sida av vägen, säger Alf Jacobsson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

Snö och snöblandat regn gjorde flera av landets vägar till rena halkbanorna under fredagen. Värst drabbat var Småland, Västra Götaland och Östergötland.

Även Boråstrakten var olycksdrabbad. En svår olycka inträffade vid Töllsjö, nordväst om Borås, när två bilar kolliderade på länsväg 1758. En 75-årig man fördes med helikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Mannens skador uppgavs vara livshotande.

Två personbilar frontalkrockade också på länsväg 183 vid Borgstena och fem personer fördes till sjukhus i Borås. På riksväg 42, norr om Kolbäck, kolliderade två bilar och tre personer fördes till Alingsås lasarett.