Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dog i trafikolyckor

Annons

Två personer omkom och många skadades i trafiken under juldagen. Dåligt väglag och halka orsakade trafikolyckor på flera ställen i landet.

En gravid kvinna som skadades svårt vid en trafikolycka utanför Borgstena vid Borås på juldagen, överfördes på annandagens morgon från Södra Älvsborgs sjukhus i Borås till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Tillståndet för kvinnan beskrivs som livshotande.

Totalt var tio personer inblandade i olyckan som skedde när två personbilar frontalkolliderade på länsväg 183 på eftermiddagen. Nio togs till sjukhus för vård. Svårast skadad var den kvinna som nu vårdas i Göteborg.

SMHI har i dag utfärdat en varning med anledning av snöfall under juldagen och natten till annandagen. Från södra Småland upp till södra Norrlands kustland väntas det komma upp emot en decimeter nysnö, samtidigt med en tilltagande ostlig vind.

I Skåne och Blekinge föll nederbörden som regn under dagen, men under natten mot annandagen kan regnet övergå i snöfall när temperaturen sjunker.

Vägverket varnar för is- eller snöhalka i Götaland, Svealand och södra Norrland i dag och i morgon.

I Småland, Västra Götaland och Östergötland har det rått mycket besvärligt väglag med snöfall.

En 64-årig man omkom i en trafikolycka på riksväg 83 söder om Bollnäs sent på fredagskvällen. I bilen satt även en 31-årig man, som fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala med svåra skador.

En 80-årig kvinna avled också när två bilar frontalkrockade på riksväg 40 i närheten av småländska Vimmerby. En 70-årig kvinna och en 71-årig man i samma bil skadades allvarligt. I den mötande bilen satt en 48-årig man och hans 14-årige son. Båda fördes till sjukhus, dock utan livshotande skador.

Allt tyder på att väglaget bidrog till olyckan. Vittnesuppgifter säger att den ena bilen snurrade runt och kom över på fel sida av vägen, säger Alf Jacobsson, vakthavande befäl vid polisen i Kalmar.

Två personbilar frontalkrockade också på länsväg 183 vid Borgstena och fem personer fördes till sjukhus i Borås. På riksväg 42, norr om Kolbäck, kolliderade två bilar och tre personer fördes till Alingsås lasarett.