Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dog efter att gjutform gett vika

En cirka 50 meter lång bit av bron som ska gå över Älandsfjärden på Saltviksstrand rasade i dag. Två personer avled och tre personer skadades.

Olyckan skedde på Saltviksstrand, på den södra sidan av brobygget, vid halv två-tiden på onsdagseftermiddagen.

En cirka 50 meter lång sträcka av fackverkskonstruktionen där man gjuter betong mot stålet i bron gav vika och rasade plötsligt till marken. Fem arbetare föll då 15 meter ner till marken.

Två personer dödades, de är födda -72 och -55. De kommer från Nyland respektive Söråker.

En man född -52 fick måttliga skallskador och vårdas på avdelning 8 vid Sundsvalls sjukhus, En annan man, född -81, vårdas på intensiven med bukskador och bröstskador. Även hans sistnämndes skador betecknas som måttliga.

Den femte, en 18-årig man, klarade sig med lindriga skador.

Vi är chockade, säger Skanskas informationschef Christine Gustafsson som i nuläget inte har någon förklaring till olyckan.

Just nu går tankarna till de drabbade och deras anhöriga. Vi har en lokal krissamordnare på plats, ingen ska behöva gå hem och fundera i kväll.

Polisen tekniker arbetar med att kartlägga vad som egentligen hände, det ska även Skanska och Arbetsmiljöverket göra. Statens haverikommission har också underrättats om olyckan.


Läs mer:
[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/26791]Daniel, 18, överlevde broraset[/url]

[url=http://allehanda.se/avdelning/nyheter/26786]Andra dödsolyckan vid Botniabanan[/url]

[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/26773]Se webb-tv från olycksplatsen[/url]


Webbredaktör:
JON HÄGGQVIST
070-650 42 11