Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två dog efter andligt bastubad

Annons

Två människor dog och ytterligare 19 vårdas på sjukhus efter att ha vistas två timmar i hög värme i ett så kallat svett-tempel i Arizonaöknen i USA.

Olyckan ägde rum vid ett andligt center nära Sedona. Enligt polisen hade 64 personer trängt ihop sig i den bastuliknade byggnaden som värms av upphettade stenar.

Deltagarna ska ha betalat drygt 60 000 kronor var för en vistelse på Angel Valley Retreat Center, ledd av den självutnämnde gurun James Arthur Ray. Varken han eller centret ville kommentera uppgifterna om olyckan.

Enligt polisen som utreder händelsen ska deltagarna ha fastat före besöket i svett-templet, vilket kan ha bidragit till att de kollapsade.

Sedona ligger cirka 20 mil norr om Phoenix och är känt för sina röda klippor. Området anses av vissa genomsyrat av andliga och helande krafter.

Små hyddor som värms av upphettade stenar har använts av vissa indianstammar för ceremoniella ändamål.