Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två brons till Öbacka BK

Öbacka noterade framgångar när de mellansvenska mästerskapen avgjordes i Morgongåva, både Linus Hydling och Eliaz Grönlund tog varsin bronspeng.

– Linus fick möta den välmeriterade Linneaboxaren Svante Quennersteth med över 50 matcher i bagaget. Men han överraskade sin motståndare med en respektlös insats, säger Martin Hällgren, tränaren.

Linneaboxaren hade stora problem att komma åt Öbackakillen, men han kunde ändå vinna på poäng och Hydling slutade trea.

– Det visar att vår träning står sig väl i konkurrensen, men tyvärr pallar inte domarna för trycket i hallen när poängen ska fördelas. Killarnas träningsvilja är enorm och de lägger ner tre-fyra kvällar i veckan på att träna och sparra. Det har också gett resultat och de har gått framåt enormt.

Eliaz Grönlund fick möta Ludvig Hassel, Morgongåva och han visade att hans färdigheter mer än väl räcker till i dessa sammanhang.

– Han föll dock i denna täta match trots att Eliaz dominerade i stora delar. Den defensiva boxningen gav inte denna gång de poäng vi hade hoppats på, men det räckte ändå till en bronsmedalj.

För klubbens tredje boxare, Elias Hällgren, blev det ingen match, han fick i stället hjälpa till att sköta seconderingen tillsammans med tränaren.

– Det gav honom möjlighet att se boxningen ur ett annat perspektiv vilket kommer att hjälpa i framtiden.