Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två barn knivskurna till döds i Arboga

Två barn, två och fyra år gamla, knivskars till döds i en villa i Arboga på måndagskvällen.

Deras 23-åriga mamma skadades allvarligt.

En manlig bekant hittade kvinnan och hennes två barn knivskurna i villan i Arboga och slog larm, berättar Börje Strömberg, presstalesman vid polisen i Västmanlands län.

- De var väldigt allvarligt skadade.

De tre fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där de två barnen senare avled av sina skador, enligt en sjukhuskommuniké.

Kvinnan fördes till neurokirurgen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mannen som slog larm hördes på måndagskvällen, men var då inte misstänkt för något brott.

Polisen fick enligt flera medier senare kontakt med barnens pappa - som inte bott tillsammans med barnen - och hörde honom.

Polisens teori är att en fjärde person gett sig på kvinnan och de två barnen.

- Det är inte osannolikt i alla fall. Jag kan inte se att hon skulle kunna ha gjort det här själv, sade Börje Strömberg till TT.

- Men vi har inte kunnat höra henne. Vi vet inte hennes berättelse och några andra vittnen finns inte, tillade han.

Tre timmar efter det att larmet inkom ville polisen inte peka på någon misstänkt för dådet. Utredningen försvåras av brist på vittnen.

- Vi kartlägger bekantskapskretsen och har hört grannarna. Nu försöker vi få kontakt med alla i bekantskapskretsen. Men det finns ingen formell misstanke mot någon, sade Strömberg.

(TT)