Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två avstängda utan lön

Under våren har fyra Lex Sarahanmälningar lämnats in i Kramfors

Det är kommunens socialnämnd som tagit emot anmälningarna som lett till att två personer stängts av från sina jobb utan lön.

Den första av anmälningarna gäller förlust av 500 kronor som ska ha skett 25 april hos en 74-årig man i eget boende. En syster till mannen hade upptäckt att pengarna, som förvarades i en plånbok i en kökslåda, saknades.

All berörd personal har hörts och händelsen är polisanmäld. En åtgärd som ska vidtas för att undvika att händelsen upprepar sig är att se till att ytterdörren till mannens lägenhet alltid hålls låst vilket inte varit fallet hittills.

Den andra anmälan kommer från en kvinna i 50-årsåldern som bor i eget boende. Hon upplever att hon under tiden från oktober förra året till april blivit utsatt för övergrepp i både bostaden och på fritiden. Anmälan gäller en person som polisanmälts och avstängts från sitt arbete utan lön. Denne person mår mycket dåligt av misstankarna.

Även den tredje anmälan har resulterat i att en person polisanmälts och stängts av från sitt arbete utan lön. Enligt anmälan ska den anställde i april ha frågat en 78-årig kvinna i ett serviceboende om han fick lägga sig bredvid kvinnan när hon vilade sig på soffan.

Den fjärde anmälan har inte polisanmälts. En 67-årig kvinna i en gruppbostad hade anmält en nyanställd personal för att denne slagit henne på höger kind. Något synligt märke på kinden fanns dock inte. Enligt utredningen har kvinnan för vana att testa ny personal och då brukar hon även anmäla för diverse saker om hon inte får genom sin vilja.STEN ENGBLOM
070-320 49 70