Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två av tre Moraspelare kan hamna hos Modo i ett kvalspel

Om Modo får möta Mora i en avgörande kvalmatchserie kan tre kontrakterade Modoiter vara med och spela ut Ö-vikslaget ur SHL.
Eller?
– Juniorerna kan spela med Modo, men inte Patrik Karlkvist, säger Mikael Lundström.

Micke Lundström är tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet och han reder ut de frågor som kan dyka upp runt Modospelarna som nu spelar med Mora, om lagen skulle ställas mot varandra i ett direktkval till SHL. Och han kan meddela följande:

– Patrik Karlkvist är registrerad för Mora och kan inte spela för Modo den här säsongen. När det gäller juniorerna (Linus Sandin och Erik Flood) är de registrerade för Modo och kan representera Modo i ett direktkval. Men där är det Modo som äger frågan och de tar beslutet, säger Lundström sedan han tittat i förbundets databas.

Flood och Sandin kan dock representera Mora i de matcher som ska spelas innan de eventuellt ställs mot Modo i ett direktkval och då får Modoledningen avgörandet i sina egna händer. Patrik Karlkvist är dock låst hos Mora den här säsongen, trots att han kontrakt med Modo kommande säsong.

Hur som helst, det är ett delikat läge...

Så här sade Moras Patrik Karlkvist, som alltså ska representera Modo nästa säsong, i en intervju nyligen:

– Det är en väldigt konstig situation. Jag ska inte ljuga, jag har tänkt på det en del, men jag vet inte hur det kommer kännas. Nu spelar jag i Mora, så...

Och så här säger Modos general manager Per Svartvadet:

– Jag tänker inte spekulera i någonting innan förutsättningarna är klara. Jag kommer att uttala mig när jag vet vilka vi kommer att möta. Innan dess vill jag inte hålla på och spekulera. Jag vill inte utsätta spelarna för någonting som gör att de funderar, säger Per Svartvadet.

Men kan det hända att de stoppas om ni och Mora möts?

– Som sagt, jag vill inte spekulera i någonting innan vi vet vilka vi möter. Det återstår några matcher innan vi får vår motståndare. Jag vill inte prata om något som jag inte kan påverka just nu.

Okej. Men ni kommer att få en kvalmotståndare, hur har ni scoutat?

– Vi har och kommer att fortsätta att scouta alla lag som det kan bli och vi har redan byggt upp den banken. Den processen har pågått ett tag, men det blir färre lag att scouta ju längre tiden går.

Ni var i kvalserien för ett år sedan, nu är ni där igen. Hur ser du på den här utmaningen?

– Ifjol var kvalserien något nytt och förhoppningsvis har vi fått erfarenhet, vi vet vad den handlar om. Vi kan fokusera på den nu och vi kommer att kunna förbereda oss väl.

På tal om Moraspelare: skulle Mora inte gå vidare till i första hand slutkvalet mot Tingsryd eller AIK och Modos J20-lag överlever den första slutspelsomgången (mot just AIK) kommer Erik Flood och Linus Sandin att förstärka Modo-juniorerna.

– Ja, det stämmer. Däremot skulle vi inte kunna plocka över Patrik Karlkvist, övergångsreglerna efter 15 februari gäller bara juniorspelare, säger Per Svartvadet.

LÄS MER: Hägglund: En match som sammanfattar grundserien – nu vänder vi blad