Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två av tre körde för fort utanför skolor och dagis

När Motormännen gjorde hastighetsmätningar utanför två lågfartsområden under måndag och tisdag visade resultaten att mer än två tredjedelar av bilisterna körde för fort.

- Tyvär är det inte förvånande, men ändå skrämmande, säger Lars Rehnström på NTF.

Härom dagen skrev vi om hastighetskontrollerna utanför skolor och dagis under hastighetsveckan. Två sträckor med maxhastigheten 30 km/h kontrollerades under hela skoldagen.

Nu har resultaten av mätningarna kommit och visar att trots att det är många barn som rör sig i området kördes det två gånger av tre för snabbt.

Kontrollerna som skedde på Brännavägen på måndagen och Sehlstedtsvägen på tisdagen hade ungefär 960 fordon sammanlagt med i mätningen under dagarna. Av dessa var det bara 290 som höll hastighetsbegränsningen 30 km/h.

Ungefär 440 körde en till tio kilometer för fort och hela 232 fordon överskred begränsningen med mer än tio kilometer. Några av dem mer än dubbelt så snabbt som det är tillåtet.

- Det är inte alls bra att två av tre kör för fort på en 30 km väg utanför skolor och dagis, säger Lars Rehnström.


Läs mer i torsdagens TÅ.JESSICA IVARSSON
0611-554873