Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två åtalas för rå misshandel vid McDonalds – hoppade på offrets huvud

Två män i 20-årsåldern misstänks för en rå misshandel vid McDonalds i Härnösand. Offret slogs medvetslös och misshandeln avslutades med att de båda hoppade eller sparkade på offrets huvud.

Det var i slutet av september männen tillsammans och i samförstånd attackerade den ensamme mannen på McDonalds. Enligt stämningsansökan handlar det om en synnerligen brutal misshandel. Först ska de båda ha hållit fast sitt offer och slagit honom i huvudet för att sedan fälla mannen till marken. Dådet avslutades med att de misstänkta gärningsmännen hoppade eller sparkade på sitt offers huvud.

Den misshandlade mannen tappade medvetandet av våldet och fick svullnad, rodnad och sårskador.

När polisen anlände var det mycket folk på platsen och stämningen var hotfull. Personen fördes i ambulans till Sundsvalls sjukhus för att få sina skador omsedda.

Upprinnelsen är fortfarande höljt i dunkel.

Läs mer: Henrik svårt misshandlad på gatan: "Han slog besinningslöst"

Den ene av de misstänkta männen åtalas på ytterligare fyra punkter: Två fall av olovlig körning, rattfylleri och våldsamt motstånd. Den senare händelsen ska ha inträffat när polisen larmades till en incident på Mc Donalds i mars förra året och skulle gripa honom. Enligt åtalet ska han då ha stretat emot, spänt och viftat med armarna i samband med omhändertagandet.

Hans togs också för rattfylleri i Birsta-området samma månad. Mannen blåste positivt vid en poliskontroll och utandningsprovet visade strax under en promille i blodet. Själv förnekar han att han körde bilen vid det aktuella tillfället, men flera vittnen har pekat ut honom som chaufför. Han åtalas även för olovlig körning eftersom han saknar körkort.

Läs mer: Morddömd åtalad för rå misshandel – överöste medvetslös med slag

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.