Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två anhållna för rånet i Avesta

Två män har anhållits misstänkta för rånet i måndags kväll mot en värdetransport i Avesta.

Det är okänt om de kom över några pengar.

Männen togs till förhör sent på måndagskvällen sedan de kört i diket vid Rembo utanför Avesta. De är kända av polisen för tidigare rån.

Efter förhör anhölls männen misstänkta för grovt rån, säger Dalapolisens informatör Sven-Åke Petters till TT.

Enligt Petters får den fortsatta utredningen visa om polisen gripit rätt personer för rånet. När de greps hade de ingen klar koppling till överfallet tidigare på kvällen. En tredje person kan ha varit inblandad i kuppen men de misstankarna är fortfarande svaga.

En ensam väktare hade stannat utanför en värdedepå i industriområdet Koppardalen när två, eventuellt tre, maskerade och beväpnade män överföll honom.

Rånarna stal väktarens bil och försvann. Bilen hittades strax efteråt på en skogsväg i Myggbo strax söder om Avesta. Under flykten använde männen även en stulen Porsche som senare hittades brinnande och övergiven i Krylbo.

Enligt Sven-Åke Petters är det inte klarlagt om rånarna kom över några pengar. Flera värdeväskor fanns kvar i väktarens bil.