Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två agenter från Mossad psykotiska

Annons

Läkarna vid ett av Israels större psykiatriska sjukhus blev nyligen förvånade när en ung kvinna sökte vård. Inte för att hon sökte vård, utan för att hon hade en agent från underrättelsetjänsten Mossad i släptåg vars uppgift var att under behandlingen se till att kvinnan inte läckte hemliga uppgifter.

Kvinnan var också Mossad-agent. Hon var psykotisk och läkarna tvingades inte bara acceptera närvaron av kollegan under behandlingen, utan också att de själva först kontrollerades ur säkerhetssynpunkt, rapporterar nyhetssajten Ynet.

Och inte blev läkarnas förvåning mindre när en annan ung, psykotisk kvinnlig Mossad-agent sökte vård kort därpå. Också hon var i sällskap av en kontrollerande kollega, och återigen upprepades rutinerna.

En israelisk psykolog säger till Ynet att psykoserna sannolikt utlösts av den extrema mentala pressen som följer av kvinnornas mycket farliga arbete.