Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Möt Nordingrås promenadgäng som skapats i spåren av coronakrisen – se det nya avsnittet av "Malin möter" här

När nöden är som störst är empatin och uppfinningsrikedomen som störst. Det har Kramfors kommun glädjefyllt konstaterat under coronapandemin.
Därför har de nu lanserat intervjuserien "Malin möter", en webb-tv-serie där kommunalråd Malin Svanholm (S) möter invånare och medarbetare på hemmaplan för att prata om vardagen under coronapandemin.

Förra veckan, närmare bestämt i torsdags, släpptes premiäravsnittet av "Malin möter", i vilket tittarna får veta vilka utmaningar som covid-19 innebär för ett flertal olika personer runt om i Kramfors kommun, men också ta del av nya idéer som fötts i den hastigt uppkomna situationen.

I första avsnittet, som du kan se här nedan, träffade Malin Svanholm upp Tommy Sjölund, som driver Handlarn i Lugnvik.

I det andra avsnittet, som släpptes under onsdagen och kan ses här nedan, får tittarna bland annat möta prästen Lars Parkman och promenadgänget på Nordingråvallen - ett promenadgäng som uppkommit i spåren av coronakrisen, med ambitionen att Nordingråbor ska träffas, ta en gemensam promenad och fika.

– När krisen kommer föder det nya möjligheter. Och jag kan tänka mig att när saker och ting går tillbaka till det normala igen kanske vi vill fortsätta med det här, åtminstone under de varmare årstiderna, säger Lars Parkman i avsnittet.

Sammantaget är Malin Svanholm imponerad över det stora samhällsengagemang som växt fram under coronakrisen.

– Det är otroligt intressant och givande att lyssna till alla goda exempel. Vi väljer att lyfta några, men jag är stolt över allt som görs i kommunen, säger Malin Svanholm.

Successivt under påföljande veckor kommer Kramfors kommun att släppa fler avsnitt av "Malin möter" och därigenom kunna påvisa fler personliga berättelser av kommuninvånare om varför de engagerat sig och vad de åstadkommit.

På Kramfors kommun egna youtube-kanal kan du se fler tv-klipp från kommunen, men också självklart de kommande avsnitten av "Malin möter". Vill du få kontakt med någon på Kramfors kommun - klicka här.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Kramfors kommun och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.