Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV 3 dammar av klassikerna

Annons

"Blåsningen", "Lyckohjulet" och "Superstars".

Nu väljer TV 3 med systerkanaler att damma av gamla klassiker.

Det är definitivt en trend i tiden att blicka bakåt, säger Anders Knave, programdirektör.

Ett av de allra första programmen som sändes ut i etern i TV 3:s barndom på 90-talet var "Lyckohjulet", med norska programledaren Ragnar Otnes och nyhetsankaret Ulrika Nilsson som bokstavsvändare.

I samma veva kom "Blåsningen" med Lennart Swahn, som snabbt blev en succé.

Och det osar definitivt svunna tider om TV 3 och dess systerkanalers pinfärska vårtablå som presenterades under torsdagen.

"Lyckohjulet" och "Blåsningen" återkommer, visserligen med nya programledare, och under hösten har vi även kunnat se "Superstars", ursprungligen SVT:s koncept från 70-talet, i TV 3.

Trend i tiden

Det handlar definitivt om en trend i tiden, att blicka tillbaka och ta upp det som var bra då. Och det gäller tv i stort, tror jag. Inte bara oss, säger Anders Knave, programdirektör för TV 3 och systerkanalerna TV 6, TV 8 och ZTV.

Han tillägger:

Samtidigt ska man komma ihåg att klassiska format som håller alltid finns i någon form, nu råkar det bara vara så att vi har behållit namnen på programmen som gick då.

Renée Nyberg, ny programledare för "Blåsningen" som kör igång igen till våren, håller med Anders Knave i hans trendanalys.

Det är otroligt intressant, men jag vet faktiskt inte vad det kan bero på. Förmodligen har vi ett stort behov just nu av trygghet och igenkänning. Det är lustigt, för i den här branschen vill man ju alltid vara ny och fräsch, säger Renée Nyberg.