Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals följare inspireras av Helena: "Tidsbrist gjorde att Instagram kändes smidigt"

Instagramprofilen Helena Tjärnström driver företaget Helenas Hem och vid sidan av det jobbar hon som administratör åt Manpower. Instagramkontot @helenashem startade hon för att delta i en tävling och nu, några år senare har hon nästan 8 000 följare.

Lista: Instagramprofilerna från Medelpad som lockar följare med sin inredning

Hur kommer det sig att du har så många följare på Instagram?

– Det är många som säger att de uppskattar bilderna. Om jag bara skulle lägga ut inredningsbilder så skulle jag säkert få fler följare för så fort jag lägger ut bilder på mig själv och min familj så tappar jag följare. Men det gör mig inte så mycket, jag gör som jag vill och så som det känns bra för mig.

Hur började det hela?

– Jag började blogga när jag var mammaledig 2009. Jag älskar att fota och skriva men tidsbristen gjorde att Instagram kändes smidigt eftersom det gick så mycket fortare.

Vad lägger du upp för typ av bilder?

– Jag har ju ett inredningsföretag så jag lägger ut en del nyheter kring webbutiken. Sedan blir det blandade bilder med inredning från vårt hem och vår trädgård och bilder på familjen. Jag kör ingen dagens selfie eller outfit utan bilderna är väldigt blandade.

Känner du att du behöver uppdatera varje dag?

– Jag känner det inte som ett krav, men det blir nog oftast så eftersom jag tycker att det är roligt att fotografera.

Vad har du för relation till dina följare?

– Detär svårt att säga, det är ju inte ens hälften som kommenterar så jag vet ju bara en handfull. Men det är många som har följt bloggen som följde med till Instagram. Jag försöker alltid att svara på frågor och vara vänlig. Man har ju en krets som man alltid följer, och då kommenterar vi tillbaka och svarar på varandras funderingar.

Har du något kul Instagramtips till den som gillar inredning?

– @renoveringsdamm är ett stort konto som samlar inspirationsbilder från många olika hem.

Vad är roligast med Instagram?

– Den goda tonen! Det är oftast en glad och vänlig ton bland kommentarerna och folk skriver snälla saker.