Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turister ryggar inte för Thailand

Annons

Oroligheterna i Thailand skrämmer inte bort turisterna. Antalet besökare till landet ökade rejält förra året. Men de senaste veckorna har turisterna valt bort Bangkok till förmån för stränder och berg.

Vi har inte märkt av någon oro alls. Det har kommit en del frågor om hur man tar sig fram och var det är säkert att röra sig i Bangkok, men det är inte så att någon undviker att boka eller låter bli att åka, säger Maria Gertell, kommunikationsansvarig på resebyrån Ticket.

Nej, turisterna ser inte ut att rygga för Thailand trots de politiska protesterna som skakat landet den senaste tiden. Förra året reste över 26 miljoner människor till Thailand, en ökning med nära 20 procent jämfört med året innan, rapporterar Reuters.

I januari var det visserligen en viss nedgång och beläggningarna på många hotell i huvudstaden är nere på 50 procent, vilket är ovanligt lågt enligt myndigheterna. Men samtidigt rapporterar hotellen i bergsstaden Chiang Mai ett uppsving och strandresmål som Phuket och Krabi ser det också ljust ut för.

Det finns dock en oro i landet för vad som kommer att hända om demonstrationerna håller i sig. Turismen står för åtta procent av landets ekonomi.

Mer läsning

Annons