Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunnelbygge kostar 377 miljoner kronor

Det blir entreprenören Lemminkäinen som får bygga järnvägstunnlarna mellan Bollstabruk och Prästmon i Ådalsbaneprojektet. Kontraktet är värt 377 miljoner kronor.

Banverket presenterade i fredags det nya avtalet om tunnlarna. Banverket förklarar att man har valt samma entreprenör som för de redan påbörjade tunnlarna genom Kroksberget och Bjässholmsberget i Härnösand och att anbudet dessutom var det mest fördelaktiga.

Tunnelbyggandet ska komma igång på allvar i Kramfors under detta år och jobbet ska vara klart till hösten 2010. Förberedande arbete för tunnlarna har pågått ända sedan förra året.

- När den här etappen startar i höst har vi aktiviteter på projekt Ådalsbanans samtliga åtta tunnlar, säger projektledaren C-G Henriksson.

De två tunnlarna i Kramfors blir det sista som påbörjas i projektet. Tunneln genom Hallberget blir 787 meter lång och tunneln genom Snaraberget blir 2 411 meter lång. Upprustningen av hela Ådalsbanan beräknas vara färdig så att järnvägen kan tas i trafik till år 2011.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92